Kreativt arbejde

LEGO® SERIOUS PLAY® – en alvorlig voksenleg!

Kom og leg – og opdag sider af dig selv og dine kollegaer, som vil ændre jeres måde at arbejde på fremover!

Alle virksomheder og deres ledere løber fra tid til anden panden mod en mur, hvor de har svært ved at se vejen frem og vejen over muren. Når udfordringerne bliver fastlåste og føles som en gordisk knude, kan LEGO® SERIOUS PLAY® faktisk være en rigtig god mulighed!

Det er et spændende værktøj til at åbne op for kreativiteten i perspektivet, opgaveløsningen og problemhåndteringen...

Alle deltagere er involverede og bygger modeller, deler tanker og idéer og bliver på den måde yderst engagerede i processen. Det åbner for helt nye perspektiver, når alle dagligdagens barrierer – af sproglig, faglig, kulturel el.lign. karakter – lægges ned!

Der er fordele ved at implementere et legende element i det seriøse arbejde

Det er en metode, der kan anvendes i kurser og workshops, hvor der kobles mening til en model i form af metaforer, historier etc. Herefter har vi mulighed for at udforske nuancer og andre perspektiver og få dialogen op på en helt anden klinge med rigtig konstruktiv refleksion til følge.

LEGO® SERIOUS PLAY® er et oplagt værktøj at bruge, når vi ikke har et klart svar på den udfordring, vi står overfor...

Når vi bruger værktøjet, vil vi automatisk blive mere historieorienterede og der vil dukke metaforer frem. Det er en rigtig god måde at huske på og vi forbinder os lettere til hinanden og hinandens historier. Der sker noget i vores hjerner, når vi er aktive med hænderne – og faktisk sker der endnu mere, når vi forbinder os følelsesmæssigt til vores modeller og historier.

Sådan kan I anvende LEGO® SERIOUS PLAY® som virksomhed

Jeg har stor succes med at bruge værktøjet til mange forskellige formål – lige fra workshops om vision, kultur og strategi til konflikthåndtering og videre til værdiafklaring i teams. Det er min oplevelse, at vi faktisk får nemmere ved at tale om vores udfordringer. Vi får taget udfordringen ud af os selv  eksternaliseret den så vi nemmere kan holde det ud i strakt arm og sætte perspektiv på den. På en måde kan man sige, at vi konceptualiserer virkeligheden, så vi kan tale om den fra et nyt perspektiv.

LEGO® SERIOUS PLAY® fungerer i virkeligheden som et system for vores kreativitet. Som børn er vi det, vi kalder ”umiddelbart kreative”. Som voksen har de fleste af os aflært denne fantastiske evne og har i stedet lært at "leg er dumt og barnligt". Det er egentlig lidt en skam. For med den dom følger som regel en masse (usande, men stædige) overbevisninger om os selv som professionelle mennesker; ”jeg er jo ikke kreativ” eller ”jeg kan da ikke bare bygge noget”.

Når vi finder modet i os til at lægge alle domme, overbevisninger og personlige begrænsninger fra os, kommer der et helt andet sprog frem. Helt anderledes nuanceret. Et sprog hvor hele hjernen har været involveret – også den følelsesmæssige hjerne. At opleve netop det, er at indse hvor lille en del af vores kapacitet, vi rent faktisk tillader os selv at bruge i vores daglige arbejde!

Så kom og leg med!

Camilla Mehlsen

mail@prospectu.dk tlf: 53 63 94 32
Lad os tage en snak

Book et møde

Tag Skridtet
Inspiration

Tilmeld nyhedsbrev

Tag Skridtet
ydelserne

Prospectu tilbyder

Prospectu tilbyder kurser, workshops og individuelle forløb for ledere og virksomheder.

Kurser og uddannelse

Prospectu tilbyder skræddersyede kursus- og uddannelsesforløb for ledere og virksomheder. Kurserne er en kombination af teori, håndgribelige budskaber og konkrete værktøjer, som kan skabe en forandring i jeres organisation.

Læs mere

Workshops

I Prospectus workshops sættes der fokus på relevante udfordringer for jeres virksomhed. Sammen arbejder vi med jeres strategiske retning, så I får et nyt perspektiv på jeres udfordring og forslag til relevante tiltag.

Læs mere

Individuelle forløb

Med rigtig mange coachingspecialer i rygsækken, sammensættes et målrettet, individuelt forløb med coaching, som sigter mod personlig indsigt og udvikling.

Læs mere
Kundeudtalelser

Det siger mine kunder

CEO efter et forløb i Executive Coaching

"Jeg har fået et helt andet perspektiv på mig selv som leder - hårdt at indse min egen rolle, men også utrolig givende at mærke responsen hos mine medarbejdere."

Anne Skjødt Møller, HR Partner, DIS Study Abroad

”Camilla er en meget dygtig formidler. Det er en imponerende viden hun har om selvindsigt og -udvikling. Hun formår at præsentere sine budskaber med overbevisning og indlevelse, så den enkelte får konkrete værktøjer at bruge efter hendes kurser er afsluttede.”

Jane Kappel, Tax Manager, Redmark

"Camillas kursus har givet mig en dybere forståelse for, hvorfor forskellige mennesker reagerer forskelligt på de samme påvirkninger. Jeg har derudover lært mig selv meget bedre at kende. Alle ledere burde tage et Enneagramkursus hos Camilla – det ville give dem en bedre forståelse for deres medarbejdere, og forbedre klimaet i enhver organisation. Camilla er desuden en dygtig underviser, der forstår at formidle stoffet på en spændende og meget nærværende måde."