Kreativt arbejde

LEGO® SERIOUS PLAY® – en alvorlig voksenleg!

Kom og leg – og opdag sider af dig selv og dine kollegaer, som vil ændre jeres måde at arbejde på fremover!

Alle virksomheder og deres ledere løber fra tid til anden panden mod en mur, hvor de har svært ved at se vejen frem og vejen over muren. Når udfordringerne bliver fastlåste og føles som en gordisk knude, kan LEGO® SERIOUS PLAY® faktisk være en rigtig god mulighed!

Det er et spændende værktøj til at åbne op for kreativiteten i perspektivet, opgaveløsningen og problemhåndteringen...

Alle deltagere er involverede og bygger modeller, deler tanker og idéer og bliver på den måde yderst engagerede i processen. Det åbner for helt nye perspektiver, når alle dagligdagens barrierer – af sproglig, faglig, kulturel el.lign. karakter – lægges ned!

Der er fordele ved at implementere et legende element i det seriøse arbejde

Det er en metode, der kan anvendes i kurser og workshops, hvor der kobles mening til en model i form af metaforer, historier etc. Herefter har vi mulighed for at udforske nuancer og andre perspektiver og få dialogen op på en helt anden klinge med rigtig konstruktiv refleksion til følge.

LEGO® SERIOUS PLAY® er et oplagt værktøj at bruge, når vi ikke har et klart svar på den udfordring, vi står overfor...

Når vi bruger værktøjet, vil vi automatisk blive mere historieorienterede og der vil dukke metaforer frem. Det er en rigtig god måde at huske på og vi forbinder os lettere til hinanden og hinandens historier. Der sker noget i vores hjerner, når vi er aktive med hænderne – og faktisk sker der endnu mere, når vi forbinder os følelsesmæssigt til vores modeller og historier.

Sådan kan I anvende LEGO® SERIOUS PLAY® som virksomhed

Jeg har stor succes med at bruge værktøjet til mange forskellige formål – lige fra workshops om vision, kultur og strategi til konflikthåndtering og videre til værdiafklaring i teams. Det er min oplevelse, at vi faktisk får nemmere ved at tale om vores udfordringer. Vi får taget udfordringen ud af os selv  eksternaliseret den så vi nemmere kan holde det ud i strakt arm og sætte perspektiv på den. På en måde kan man sige, at vi konceptualiserer virkeligheden, så vi kan tale om den fra et nyt perspektiv.

LEGO® SERIOUS PLAY® fungerer i virkeligheden som et system for vores kreativitet. Som børn er vi det, vi kalder ”umiddelbart kreative”. Som voksen har de fleste af os aflært denne fantastiske evne og har i stedet lært at "leg er dumt og barnligt". Det er egentlig lidt en skam. For med den dom følger som regel en masse (usande, men stædige) overbevisninger om os selv som professionelle mennesker; ”jeg er jo ikke kreativ” eller ”jeg kan da ikke bare bygge noget”.

Når vi finder modet i os til at lægge alle domme, overbevisninger og personlige begrænsninger fra os, kommer der et helt andet sprog frem. Helt anderledes nuanceret. Et sprog hvor hele hjernen har været involveret – også den følelsesmæssige hjerne. At opleve netop det, er at indse hvor lille en del af vores kapacitet, vi rent faktisk tillader os selv at bruge i vores daglige arbejde!

Så kom og leg med!

Camilla Mehlsen

mail@prospectu.dk tlf: 53 63 94 32
Lad os tage en snak

Book et møde

Tag Skridtet
Kontakt

Lad os udfolde dit potentiale

Kontakt
ydelserne

Prospectu tilbyder

Prospectu tilbyder foredrag, kurser, workshops og individuelle forløb for ledere og virksomheder.

Workshops, foredrag og kurser

I Prospectus workshops, foredrag og kurser sættes der fokus på relevante udfordringer for jeres virksomhed. Sammen arbejder vi med jeres kultur - med konkrete værktøjer til at håndtere netop jeres udfordringer på i jeres strategiske retning.

Læs mere

Individuelle forløb

Med rigtig mange coachingspecialer i rygsækken, sammensættes et målrettet, individuelt forløb med coaching, som sigter mod personlig indsigt og udvikling.

Læs mere

Interim opgaver

Jeg tilbyder løsning af interim opgaver, eksempelvis som interim direktør/økonomichef i mindre og mellemstore virksomheder eller med assistance til konkrete, ledelsesmæssige opgaver i en mellemperiode

Læs mere
Kundeudtalelser

Det siger mine kunder

Partner i ét af revisionshusene i Big4

"Vi er begyndt at kommunikere på en helt anden måde i ledergruppen. Faktisk sådan, at vores medarbejdere har spurgt til det..."

Økonomidirektør i en produktionsvirksomhed på Sjælland

"Vi fik virkelig noget at tænke over efter et par dage hos Camilla!"

Mette Høygaard Michaelsen, HR Director Northern Europe, JELD-WEN

”Et samarbejde med Camilla kan ikke undgå at føre til øget indsigt og tankevækkende input. Camilla ved, hvad hun taler om, og så er hun tilmed en energisk og engageret formidler.”